Csobbanás vagy csúszás? Mindkettő!

A kemping már rég lefoglalva, a fürdőruha bepakolva, de te még mindig csak a hőségtől olvadó városban számolod vissza a napokat, és csak egy dologra vágysz igazán: hogy végre csobbanhass egyet. Erre szerencsére több lehetőségünk is van egy nyaralás során, és nem csak akkor, ha egy csodálatos tengerparti strand közelébe látogatunk. Szinte minden kemping kellemes vizű medencével szerelt, ráadásul biztonságos gyerekmedencét és különálló csúszdaparkot is találunk a legtöbb helyen. Így egy dolgot biztosan garantálhatunk: nyaralást senki nem ússza meg szárazon!

És most pár tipp a profiktól, hogy kihozhassuk a maximumot a vízi élményekből!

Csúszdázásnál várjuk meg, amíg szabad a pálya, mert senki nem szeretne két lábat a nyakába csúszás közben. Hogy sikamlósan menjen a dolog, egyenes háttal induljunk, két kezünket mellkason keresztbe téve, miközben a bokáinkat is egymás fölé tesszük. Ezzel elkerülhetjük azt a kínos pillanatot, amikor a csúszda közepén lassulunk le, majd szép lassan megállunk, miközben mindenki arra vár, hogy leérjünk végre (velem megtörtént).

Ha már leértünk, köpjük ki a 3-4 deci vizet, amit lenyeltünk hirtelen. Hogy ki mit szól ehhez, ne foglalkozzunk, mert a szemünket még úgysem tudjuk kinyitni a fejünkről lefolyó víztől.

Medencézésnél sokkal könnyebb dolgunk van. Ha nem tudunk úszni, kisvizű medencébe menjünk, vagy mélyvízbe, de csak karúszóval. Ez 10 éves kor felett enyhén ciki, szóval felnőttként kerüljük, ha nem akarunk közröhej tárgyává válni. A medencébe bejutni több módon is lehet. Ha fel van hevülve a testünk, lassan lépkedve, fokozatosan haladjunk a lépcsőn, miközben magunkat fröcsköljük a vízzel, ezzel szoktatva testünket a víz hőmérsékletéhez. Egy teljesen másik verzió, amikor mindezt figyelmen kívül hagyva bombát ugrunk a vízbe. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy senki ne legyen ott, ahova mi ugrunk, mert felesleges nézeteltéréseket lehet vele elkerülni. Az ugrás miatt kifröccsenő víz miatt elképzelhető, hogy nem leszünk népszerűek a parton napozók között, de ez ekkor már úgysem érdekel minket.

A medencéből alkalmanként ki is kell jönni. Erre is több mód van. Itt arra kell figyelni, hogy a fürdőruhánk is jöjjön velünk, különben ebben az esetben épp népszerűek leszünk a többi fürdőző között, és ezt mutatóujjukkal ki is fogják mutatni felénk. Miközben épp jövünk ki a vízből jó ötlet kicsavarni a vizet a fürdőruhából, amit érdemes minél diszkrétebbem csinálni.

A medencékben egy idő után hajlamosak vagyunk elunni magunkat, ezért jól jöhetnek egyes kellékek. Erre a feladatra tökéletes egy felfújható matrac. Csak rá kell feküdni és készen is vagyunk, a víz ringat majd lelkesen, már csak egy üdítő kell a kézbe és egy napszemüveg. Ennél nehéz menőbbnek lenni egy medencében. Ehhez viszont kell ugye egy matrac. Ezt vihetjük magunkkal, de akkor fel kell fújni, ami azért valljuk be, egy kis vesződséggel jár. Könnyebb ennél keresni egyet, amin épp nem fekszik a gazdája és már fel van fújva. Ezzel a trükkel is könnyen lehetünk népszerűtlenek, szóval döntenünk kell: népszerűek legyünk vagy lusták.

Jól jöhet még labda, amihez társak is kellenek, akinek dobáljuk. Ez lehet családtag vagy egy teljesen idegen is, maximum hülyének néz, az első passznál. A labdát, ha egy-másfél méterrel a társunk elé dobjuk a vízbe, az pont arcon fogja fröcskölni. Ezt döntsük el, jó vagy rossz. A vízipisztoly gyerekes kelléknek tűnhet, de miután kezünkbe vettük, mindenki lelövendő ellenfél lesz hirtelen. Ugyanúgy, mintha kalapácsot fognánk, mert akkor minden(ki) szöggé válik, ugye.

Mindezek előtt viszont van még egy fontos feladatunk. Ki kell választani a nekünk legjobban tetsző medence komplexumot és a hozzá tartozó kempinget. Ehhez kattintsunk a következő linkre: https://www.vacansoleil.hu/kirandulasok-utak/latvanyos-vizicsuszdak/kempingek-uszomedence/ Ha ezzel megvagyunk, válogassunk kedvünkre a szebbnél-szebb képek között, majd kattintsunk foglalás gombra. Ilyen egyszerű!

Lehet ez is érdekel